Våra rum

Mysiga rum i Bed & Breakfast

Hos oss på Fästningens kan du boka rum i vårt Bed & Breakfast i de mysiga gamla fästningshusen från 17- och 1800-talen. Husen användes förr bland annat som infanterikasern, kronobageri och länslasarett. Välj mellan olika rumstyper; från enkelrum till familjerum. Några av rummen har fönster in mot fästningen, andra har fönster mot fästningsmuren eller har utsikt över havet. I vårt B&B ingår bäddade sängar, handdukar och frukostbuffé i rumspriset. De flesta rum är utrustade med spegel och handfat. Dusch och toalett finns i korridor i nära anslutning till rummen. På hela vårt boende gäller rökförbud och husdjur är ej tillåtna.

Sök efter lediga rum och boka online.

Frukost

Vår frukostbuffé är mycket uppskattad. Vi erbjuder nygräddat bröd, egenrostad granola, ekologisk müsli och alltid färsk frukt och grönsaker. Vi serverar ekologiska mejerivaror, Fairtrade- och KRAV-märkt kaffe och te samt ekologiska ägg. Det finns flera veganska produkter på vår buffé, samt laktos- och glutenfria alternativ. Även när frukosten inte serveras kan du göra dig en kopp te eller kaffe i vår frukostmatsal, och här finns också tillgång till kyl/frys, micro och porslin. Frukostbuffén serveras från kl 8 på morgonen.

Fängslande boende i Kronohäktet

För en fängslande vistelse kan vi erbjuda boende i fästningens gamla Kronohäkte från 1856. Här avtjänade fångar sina straff fram till 1930-talet och huset är ett väl bevarat kulturminne. Nu har du chansen att övernatta i en cell och du kan välja mellan enkel- och dubbelcell. I rumspriset för en cell ingår bäddad säng och handdukar. Frukost kan du ordna i husets självhushållningskök eller så köper du till vår frukostbuffé. På hela vårt boende gäller rökförbud och husdjur är ej tillåtna.

Sök efter lediga rum och boka online.

Kronohäktet är ofta abonnerat av företag, grupper eller föreningar som vill ordna sitt event hos oss på Fästningens. Konferera, duka upp till middag eller fest och låt gästerna övernatta i varsin cell! Kronohäktet är en unik miljö för möten som inte liknar någon annan.

Läs mer om att hyra hela Kronohäktet eller kontakta oss.