Våra rum

Mysiga rum i Bed & Breakfast

Hos oss på Fästningens kan du boka rum i vårt Bed & Breakfast i de mysiga gamla fästningshusen från 17- och 1800-talen. Här var det tidigare bland annat länslasarett, infanterikasern och kronobageri. Vi erbjuder rum från enkelrum till familjerum. Några av rummen har fönster in mot fästningen, andra har fönster mot muren eller har utsikt över havet. I vårt B&B ingår bäddade sängar, handdukar och frukostbuffé i rumspriset. De flesta rum är utrustade med spegel och handfat. Dusch och toalett delas och finns i nära anslutning till rummen. På hela vårt boende gäller rökförbud och husdjur är ej tillåtet.

Sök efter lediga rum och boka online.

Frukost

Vår frukostbuffé är uppskattad av många av våra gäster. Vi erbjuder nygräddat bröd, egenrostad granola, ekologisk müsli och alltid färsk frukt och grönsaker. Vi har så långt det är möjligt ekologiska mejerivaror, Fairtrademärkt kaffe och te samt KRAV-märkta ägg från frigående höns. Det finns flera veganska produkter på vår buffé, samt laktos- och glutenfria alternativ. Även när frukosten inte serveras kan du göra dig en kopp te eller kaffe i vår frukostmatsal, och här finns också tillgång till kyl/frys, micro och porslin. Frukostbuffén serveras från kl 8 på morgonen.

Fängslande boende i Kronohäktet

För en fängslande vistelse kan vi erbjuda dig boende i fästningens gamla Kronohäkte från 1856. Här avtjänade fångar sina straff fram till 1930-talet och huset är ett väl bevarat kulturminne. Nu har du chansen att övernatta i en cell och du kan välja mellan enkel- och dubbelcell. I rumspriset för en cell ingår sängkläder och handdukar. Frukost kan du ordna i husets självhushållningskök eller så köper du till vår frukostbuffé. På hela vårt boende gäller rökförbud och husdjur är ej tillåtet.

Sök efter lediga rum och boka online.

Kronohäktet är ofta abonnerat av företag, grupper eller föreningar som vill ordna sitt event hos oss på Fästningens. Konferera, duka upp till middag eller fest och låt gästerna övernatta i varsin cell! Kronohäktet är en unik miljö för möten som inte liknar någon annan.

Läs mer om att hyra hela Kronohäktet eller kontakta oss.