Unikt boende på Varbergs fästning

Innanför den mäktiga fästningsmuren, och mitt i den månghundraåriga miljön, ligger Fästningens rum vid havet. Här bor du i de mysiga gamla fästningshusen med anor från 17- och 1800-talen och har hela den spännande fästningen att utforska alldeles utanför dörren. I den historiska fästningsmiljön är det lätt att koppla av och finna ro, här finns tid för eftertanke. Blicka ut över fri horisont och lyssna till vågornas brus. Precis nedanför fästningen ligger det mäktiga Västerhavet som bjuder på salta bad och vacker strandpromenad. Varbergs mysiga stadskärna med butiker och restauranger ligger bara en kort promenad bort.

På Varbergs fästning finns också museum och kafé. På Hallands Kulturhistoriska Museum visas bland annat den berömda Bockstensmannen. Som gäst hos oss på Fästningens får du fri entré till muséet under höst och vår.

Fästningens rum vid havet tvålar badpaket

Badpaket

Kombinera boendet hos oss med ett härligt besök på anrika Kallbadhuset. Njut av skön bastu, svalkande salta dopp och ekologiska tvålar från Annas Eko.

Läs mer

Fästningens rum vid havet konferens och boende i Kronohäktet

Event i unik miljö

Hyr hela Kronohäktet för ett fängslande event! Konferera, duka upp till middag eller fest, och låt gästerna övernatta i varsin cell.

Läs mer

Mysigt och familjärt

Många av våra gäster uppskattar den avkopplande miljön på fästningen och den familjära och mysiga känslan hos oss. Ett par som nyligen gästade oss gav denna recension: “Välkomnande, hemmakänsla, skön säng och fantastisk frukost! Och läget är oslagbart”. Fästningen är också en spännande miljö att utforska för både stor och liten och vi har många barnfamiljer som bor hos oss. Närheten till badstrand och bryggor samt stadskärna med butiker och restauranger är också mycket uppskattat.

Hållbara resor

Vi på Fästningens vill vara med och skapa en hållbar besöksnäring. Till Varberg finns goda tågförbindelser och vårt boende ligger endast ca 800 m från tågstationen vilket gör det smidigt att ta tåget till oss. På plats i Varberg kan du hyra en cykel för att lätt kunna upptäcka mer av allt. Eller så gör du en cykelsemester! Många av våra gäster kommer cyklandes till oss via den kustnära cykelleden Kattegattleden. Vi är ett cykelvänligt boende med gott om plats för förvaring av cyklar och hos oss kan du också låsa in din cykel över natten. I sommarstaden Varberg är det ofta väldigt svårt att hitta parkering vilket gör en resa med tåg eller cykel ännu mer bekväm.